Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brf Ida slipper betala skatt för ekobrottslingarna som plundrade föreningen

Äntligen en glad nyhet för Brf Ida: bostadsrättsföreningen slipper betala 24 miljoner kronor extra i skatt för ekobrottslingarna som plundrade föreningen.

HSB-föreningen Ida plundrades på cirka 200 miljoner kronor. Föreningen har 738 lägenheter och ligger i korsningen mellan Amiralsgatan och Scheelegatan i Malmö.Bild: Hussein El-alawi
HSB-föreningen Ida på Rosengård i Malmö har haft fem svåra år. Under 2015 - 2017 drabbades föreningen av den största plundringen någonsin av en svensk bostadsrättsförening. Cirka 200 miljoner kronor betalades ut till oseriösa ”byggföretag”. För drygt ett år sedan kom nästa smäll: Skatteverket krävde att bostadsrättsföreningen skulle betala 24 miljoner kronor extra i skatt – som arbetsgivaravgift för de ekobrottslingar som plundrat föreningen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen