Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bostadsspekulanter allt hetare i budgivningen

En person letar efter bostad på Hemnet. Arkivbild.Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Bostadsspekulanter har varit betydligt mera aktiva i budgivningen under inledningen av 2020 jämfört med samma period föregående år. Statistik som Hemnet sammanställt visar att den genomsnittliga budpremien – det vill säga skillnaden mellan utgångs- och slutpris – har under inledningen av 2020 legat på 6,9 procent för bostadsrätter i riket. Detta är 2,8 procentenheter högre än motsvarande period i fjol.
“Den ökande budpremien är ett tydligt tecken på en pigg marknad där man verkar ha skakat av sig tidigare oro. Vi har sett att utbudet av bostadsrätter minskar och detta leder generellt till högre tryck på de bostadsrätter som är till salu”, skriver Erik Holmberg, marknadsanalytiker i en kommentar.
I Stockholms län ligger samtidigt budpremien på 10,3 procent, 4,4 procentenheter högre än föregående år. I Västra Götaland, 1,7 procentenheter och Skåne län, 1,9 procentenheter, är skillnaderna lägre.
Gå till toppen