Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kent Leijon Jönsson: Redhawks har fått nej – men Sylvegård har inte gett upp hoppet

Sista ordet verkar inte vara sagt, men Malmö Redhawks får inte loss kanadensaren Jacob Lagacé från tyska Krefeld. Åtminstone inte nu.
– Vi var överens om allting, men jag fick nej av Krefeld i söndags. Klubben släpper inga spelare. Tyvärr. Vi var så långt framme att vi var klara med papperna från Migrationsverket, säger Patrik Sylvegård, Malmö Redhawks sportchef och vd.

Redhawks har inte gett upp hoppet om Krefelds kanadensare Jacob Lagacé, här i Stavanger Oilers dress.Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Malmö Redhawks letar en forward och Jacob Lagacé har varit på tapeten ett tag, något som Sydsvenskan har berättat tidigare.
Krefeld har stora ekonomiska problem med ett konkurshot hängande över sig. Så det kan uppstå nya öppningar när det gäller Jacob Lagacé.
– Vi får se, de skulle se om något kan hända här i veckan. Jag skulle vilja ha honom så fort som möjligt i träning, säger Patrik Sylvegård.
Du har fått nej en gång, men hoppas fortfarande?
– Lagacé finns fortfarande med i bilden. Han vill.
Andra spår?
– Lite finländare.
MINIANALYS. Redhawks vill ta in en forward ytterligare, inte minst för att vara rustat inför ett eventuellt slutspel. Under säsongen har man släppt iväg två forwards: Emil Molin och Konstantin Komarek. En har kommit in: Matias Myttynen, finländaren har varit en lyckoträff med 14 poäng (10+4) på 24 matcher. Patrik Sylvegård är ganska klar över att Redhawks inte släpper fler spelare. Inte som det ser ut nu. Det skulle i så fall innebära att forwards med knapp speltid, exempelvis Nicolai Meyer, blir kvar resten av säsongen.
Att läget är prekärt för Krefeld är uppenbart. Det ekonomiska hålet för innevarande säsong ska motsvara runt tio miljoner kronor, varav fyra miljoner är skatter och sociala avgifter. Om Sylvegård har is i magen är det inte omöjligt att han kan ro Lagacé-affären i hamn. Trots allt.
Det svenska transferfönstret stänger den 15 februari. Som ironiskt nog också är sista dagen för att ansöka om licens till den tyska ligan för kommande säsong.
Gissningsvis vill Krefeld att den ekonomiska situationen ska ha ljusnat rejält till dess. Men samtidigt vill man säkert ha ett slagkraftigt lag så länge som möjligt.
På fredag ställs Krefeld mot Köln hemma, en match med en viss derbyfeeling eftersom det är en knapp timmes bilkörning mellan orterna. På söndag är det Augsburg borta för Krefeld.
Därefter följer ett landslagsuppehåll även i Tyskland.
Och en tid för Krefeld att räkna på vilka besparingar man kan göra genom att släppa spelare.
Gå till toppen