Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ridsportförbundet samarbetar med omstridd hästhandlare

Svenska Ridsportförbundet och flera av Sveriges dressyrstjärnor samarbetar med hästhandlaren Bjarke Laustsen. Trots att han flera gånger avslöjats med att ha sålt hästar med dolda skador, som tvingat köpare att avliva sina drömhästar.
– Det är alltid sorgligt när folk bråkar, men det är inget jag är inblandad i, säger OS-ryttaren Patrik Kittel.

Ebba Graversen var säker på att hon hittat sin drömhäst i Edinyo. Men hästens ryggskador gjorde att hon och hennes mamma Pernilla Börjesson bara fann en utväg, att avliva honom. Fyra år senare försöker de fortfarande få Bjarke Laustsen att betala den ersättning de fått rätt till i en dom.Bild: Privat
I somras avslöjade HD och Sydsvenskan hur flera hästköpare som trott att de hittat drömhästen istället upptäckte dolda skador på hästar som de köpt av den skånske dressyrprofilen Bjarke Laustsen, på gården Gunnarlunda utanför Helsingborg.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen