Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HK Malmö starkast i derbyt mot Kristianstad

HK Malmö vann ett tätt Skånederby mot Kristianstad i Handbollsligans omstart.
– Det är klart att det ger oss en boost och en känsla av att vi är starka på hemmaplan, sa Magnus Persson efter segern 25-21 (14-11).

HK Malmös Simon Nyberg och Magnus Persson jublar efter matchen i Handbollsligan mellan HK Malmö och Kristianstad.Bild: AVDO BILKANOVIC
Omstarten av Handbollsligan efter EM-uppehållet i januari startade med ett hett Skånederby mellan HK Malmö och Kristianstad i Baltiska hallen.
HK Malmö hade revansch att kräva från senaste mötet då Kristianstad vann i Malmö.
– Vi gick in för att ta revansch för senast då vi kände att vi inte kom upp i nivå. Sedan blev det lite speciellt eftersom det har varit ett fem veckor långt uppehåll, tyckte Magnus Persson som fick en matchvinnande roll på slutet när han tog avsluten i kritiska lägen och gjorde en rad viktiga mål.
– Vi spelade mycket för att sätta mig i lägena i andra och då kändes det bra att jag tog dem också. Det är många som är involverade när vi spelar anfall så det är inte så att jag studsar själv och gör målen, sa han.
Malmö skaffade sig ett målmässigt övertag i den första halvleken och hade ledningen med tre mål vid ett par tillfällen. I andra halvleken tog man inte vara på chansen att göra det avgörande rycket och tillät istället Kristianstad att ta sig så nära som ett mål bakom innan man knöt ihop säcken i slutminuterna, genom att göra tre raka mål fyra minuter från slutet.
Med segern över Kristianstad skaffade laget sig ett litet övertag på toppkonkurrenten som var på väg ikapp efter nio raka segrar före EM-uppehållet. Kristianstads senaste förlust kom i början av november.
Magnus Persson ville inte tala om vilket betydelse segern skulle kunna ge inför fortsättningen eller vad en placering före Kristianstad betyder i ett kommande slutspel.
–Det är bara nästa match som gäller. Det är så mycket som kan och kommer att hända, menade han.
Malmötränaren Stian Tönnesen var nöjd med resultatet och insatsen.
– Två bra försvar. Två bra målvakter. Mycket ge och ta. Det fanns en osäkerhet när det varit ett långt uppehåll, men kampen och viljan var jag mycket nöjd med. Sedan finns det saker som kan bli bättre framöver.
Derbyt i Baltiskan var också debuten för Fredrik Petersen i Kristianstad. 36-åringen inledde på bänken men kom in i spel i mitten av den första halvleken för att förändra spelbilden där HK Malmö var det förande laget och ett par gånger hade en ledning med tre måls marginal.
Han har bara ett par veckor med laget, men hade önskat att han och laget hade kunnat prestera bättre.
– En "pissematch" rak igenom. Det blir att analysera den i morgon för att vara redo på lördag, tyckte han och blickade mot nästa match som blir mot sin tidigare klubb IFK Ystad där han inte direkt förväntade sig något vänligt bemötande från Ystadpubliken.
För HK Malmös del väntar ett nytt Skånederby på måndag mot Helsingborg.
– Det stärker en att vinna matcher. Och ännu mer att göra det mot Sveriges bästa lag. Vi njuter ikväll sedan är det snart ny match igen, säger Stian Tönnesen.
Gå till toppen