Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugistjärnan om franska toppklubben: ”Rätt steg att ta”

Lugispelaren Lucas Pellas är presenterad av den franska toppklubben Montpellier.
– Känns som rätt steg att gå till en av Europas största klubbar, säger landslagets kantspelare.

Lugis Lucas Pellas jublar i Lugitröja.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
I samband med bortasegern på onsdagen mot Önnered, förklarade EM-spelaren Pellas att det var slutspelat i Lugi efter vårsäsongen.
Ny klubbadress är franska Montpellier. Han ansluter till klubben i juli och kontraktet är skrivet på tre säsonger. Klubben har offentliggjort övergången på sin hemsida.
– Pellas gjorde fantastiska prestationer vid EM i vinter och är en spelare med stor potential. Han var ute efter att gå till en stor europeisk klubb. Han hittade svaret med Montpellier, förklarar Julien Deljarry, Montpelliers president, på klubbens hemsida.
Pellas själv är nöjd:
– Det är skönt att allting är ute och att man slipper gå och hålla på det, säger Pellas.
Det var kort före EM tidigare i januari, som intresset dök upp från Montpellier.
– Dom tog kontakt med min agent och ville ha mig. Så mitt under EM gjorde vi klart allting. Klart jag känner stolthet kring det här, förklarar Pellas.
Men det dröjde alltså till torsdagen innan alla detaljer är presenterade.
– Jag har inte ens varit på plats i Frankrike än. Det blir en snabb vända nu i början av februari när det är långt mellan matcherna i Handbollsligan.
För tillfället är Montpellier fyra i den franska ligan. Paris är obesegrat efter tretton omgångar, med tidigare Lugistjärnan Kim Ekdahl Du Rietz i laget. Montpellier har bland annat landslagskollegan Fredric Pettersson i sin trupp.
Konkurrensen på vänstersex?
– Grebille Mathieu lär flytta till PSG. Det betyder att jag och Descat Hugo konkurrerar. Han har varit med ett tag men jag ser att det finns tid för mig också.
Kantkollegan i Lugi, Hampus Jildenbäck, lämnade för spel i Saint-Raphael Var för ett år sedan.
Gå till toppen