Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Husbrand i Burlöv i natt

Räddningstjänsten larmades tidigt på fredagsmorgonen till Tullstorpsvägen nära Yttre Ringvägen med anledning av en brand i en byggnad. Det har av oklar anledning börjat brinna i en byggnad som rymmer bostad och garage intill en annan villa.
– Branden är släckt och under kontroll, säger Mats Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Bild: Patrick Persson
Larmet kom in till SOS Alarm klockan 04.12 på fredagsmorgonen. Räddningstjänsten ryckte ut och kunde snart bekräfta att det brann i byggnaden, men det är oklart hur omfattande skador branden orsakat. Enligt tidiga uppgifter inhyser den brinnande byggnaden ett garage och en bostad.
Bild: Patrick Persson
Styrkor från både Burlöv och Malmö, samt tankbil från Staffanstorp, arbetade med släckningen där rökdykare gick in i huset. Drygt en timme efter att larmet kommit in var branden under kontroll och personalen arbetade med att bryta upp väggar och tak för att komma åt eventuella glödbränder.
– Det har blivit brandskador, men exakt omfattning vet jag inte än, säger Mats Nilsson vid räddningstjänsten.
– Det har inte brunnit igenom, utan vi släcker invändigt.
Bild: Patrick Persson
Branden ska ha orsakat skador huvudsakligen i husets övervåning men det är ännu oklart varför det brunnit. Boende ska ha befunnit sig på gården, men ingen person har skadats.
Gå till toppen