Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawksforwarden spelade med sorg i hjärtat: ”Beskedet var tungt”

Hockeyprofilen och agenten Gunnar Svensson gick bort i fredags. Malmö Redhawks forward Christoffer Forsberg sörjde sin agent.
– Otroligt sorgligt, sa Christoffer Forsberg.

Christoffer Forsberg efter förlusten mot Luleå.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Den unge Redhawksveteranen Christoffer Forsberg, 25 år, har haft Gunnar Svensson som agent sedan juniortiden i Färjestad.
– Sedan Gunnar insjuknade har det varit Morten Green, men det är samma firma, sa Christoffer Forsberg.
Lördagen blev inte en vanlig dag på jobbet med SHL-match.
– När jag kom hit i morse [lördags] fick jag beskedet av Patrik Sylvegård. Fick även en liten förvarning från Morten i samband med vår match i torsdags, att det hade blivit sämre med Gunnar. Jag var på något sätt förberedd på det, men man kan inte förbereda sig nog för ett sådant besked, sa Christoffer Forsberg.
Före nedsläpp hyllades Gunnar Svensson (1956–2020) med en tyst minut i Arenan. Klubbens före detta klubbdirektör gick bort efter en tids sjukdom. Sedan mitten av 1990-talet hade han arbetat som hockeyagent.
– Jag hade en jättebra tid med Gunnar. Beskedet var tungt att höra, sa Christoffer Forsberg.
Det var ingen tvekan om att du skulle spela mot Luleå (1–3)?
– Nej, det tror jag inte heller att Gunnar hade velat. Jag fick kämpa för Gunnar och hans nära och kära, sa Christoffer Forsberg.
Kontrasterna var stora. Först en hyllning till Gunnar Svensson, som var baserad i Höllviken, därefter var det Hockeyns dag. Det var som livet i koncentrat, sorg blandades med glädje.
Mötet med Luleå var en match i välgörenhetens tecken, en finansiering av skolgång för 3000 barn i Filippinerna var målet med insamlingen. Dessutom var en ”Teddy Bear Toss” inplanerad. Med andra ord: teddybjörnar skulle kastas in vid första hemmamålet. Även nallarna var ämnade för barn i Filippinerna.
Redhawks öppnade matchen i ett högt tempo, men fick noll utdelning.
– Starten var jättebra, sedan mattades vi av, sa Christoffer Forsberg.
Efter 13.08 tog Luleå ledningen genom Jonas Berglund.
Därefter styrde serieledaren från Norrbotten händelserna på isen.
Med 3.02 kvar av andra perioden fick Luleå straffslag. Detta sedan Juhani Tyrväinen stoppats av Emil Sylvegård och Adam Ollas Mattsson. Straffen sattes av Nicklas Olausson.
En dryg minut senare spräckte Redhawks nollan och isen överöstes av gosedjur i alla dess former.
Extra festligt för Henrik Hetta – som gjorde sitt första mål för säsongen.
En tidig periodpaus togs för att städa isen. Därför blev den tredje perioden i praktiken 22.35 lång.
Mitt i Redhawks press för att hitta kvitteringen kontrade Luleå in sitt tredje mål.
– Vi uppträdde ganska beige och fick dumåka. Luleå är skickligt, de tog bort mycket tid genom att spela sarg ut. . Luleå är där uppe i toppen av en anledning, sa Christoffer Forsberg efter en känslosam dag.
Gå till toppen