Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugi tappade en poäng i drama inför storpublik

Lugi lyckades inte hålla undan för Skövde. Sex måls ledning försvann och Lugi fick bara med sig en poäng, 25-25 (14-11).
– Med tanke på starten vi fick är det svårt att vara helt nöjd, tyckte Lugitränaren Tomas Axnér.

Lugis Lucas Pellas svarade för tio mål.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Lugi hade en målmaskin framåt i Lucas Pellas, tio mål, och en storspelande målvakt i Anton Hagvall.
Det räckte bara till att laget fick med sig en poäng från mötet med Skövde.
Det var en poängförlust och ett fall framåt på samma gång för ett ungt Lugi. Med sex måls försprång sju minuter in i den andra halvleken hade många av de 1874 åskådarna i arenan en tro på seger. Skövde hade dock andra planer och med en timeout lyckades man med en total scenförändring.
Lugi bjöd på ett imponerade spel i den första halvleken och kunde där spela till sig en ledning med tre mål. Man fortsatte övertyga i början på den andra och hade som mest ledningen med sex mål 19-13, sju minuter in i halvleken. Det var innan Skövde tog timeouten för att stuva om lite efter ett rött kort på Kristian Svensson.
– Ibland blir det så att ett rött kort helt kan förändra matchbilden. Det kan ge energi till ett lag när man tvingas spela på ett annat sätt, sa Lugitränaren efter det oavgjorda resultatet.
I det utsatta läget tvingades Skövde spela med mindre marginaler och när det gav utdelning gav det också en boost som lyfte laget ännu mer.
LUgi i sin tur blev stressade av en ständigt krympande ledning.
Med drygt tre minuter kvar av matchen var Skövde i kapp, 24-24. Under slutminuterna lyckades inget lag gå i från. Lugis sista skott sköts av Karl Wallinius och räddades av Skövdemålvakten Fabian Norsten med bara sekunder kvar av matchen.
Lugi hade nattsvarta kvartsfinaler mot Skövde i slutspelet i våras och sett till de erfarenheterna var det ett fall framåt att reda ut situationen man hamnade i på söndagen.
– Vi gjorde det bättre idag och det är nästan dag för dag som det här unga laget blir bättre och mer erfaret. Ju längre säsongen går desto bättre kommer vi att bli och fler småfel kan vi få bort, sa Lucas Pellas som kunde glädja sig åt att man tog en poäng av ett topplag i ett tätt toppskikt i tabellen.
– Vi tittar uppåt. Det viktiga blir att slå alla lag som är efter oss, men många tror jag underskattar oss. Det tror jag Skövde gjorde idag och det gav oss en poäng.
Gå till toppen