Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor brottarglädje i liten hall

Samma år som Limhamns brottarklubb fyller 50 år stod man värd för SM i brottning. Istället för Baltiska hallen var klubben tydlig med att mästerskapet skulle ske i sporthallen på Limhamn. Hallen är liten men trycket var stort när finalerna avgjordes under söndagen.
– Det är det man vill höra för då förstår man hur tuff brottningen är. Du ska nästan känna svettdropparna som kommer mot dig, säger Jörgen Olsson.

AIK:s Albin Olofsson och Falköpings ABK:s Manfred Edsberg i en av söndagens jämnaste finaler. Manfred Edsberg blev till slut korad som SM-vinnare i 77-kilosklassen.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Den första raden av stolar sitter mellan en halvmeter och någon centimeter från den gråröda mattan. Det dånar i hallen när Örgrytes Danielo DiFeola slänger Baber Ali från Marsvinsholms IF i mattan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen