Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klubbchefen: Det är säkert en kvarts miljon i värdesaker som har försvunnit

Senaste veckan har flera av Vellinges idrottsanläggningar utsatts för stöldräder. I torsdags drabbades runt 25 av Vellinge IF:s spelare när deras omklädningsrum länsades på allt av värde.
– Det är säkert en kvarts miljon i värdesaker som har försvunnit, säger klubbchef Johnny Neldeborn.

"Fruktansvärt tråkigt att sådant här händer. Det innebär ju mycket jobb för de drabbade", säger Johnny Neldeborn, klubbchef för Vellinge IF.Bild: Mats Amnell
Under pågående träning på torsdagskvällen bröt sig tjuvarna in i två omklädningsrum vid Vellinge idrottsplats på Perstorpsgatan. Stölderna ska ha inträffat mellan 20.30–21.30-tiden.
– Tjuvarna bröt upp flera dörrar och stal en massa grejer från killarna. Kläder, värdesaker, plånböcker, telefoner, väskor, jackor och skor. De har tagit allt de har hittat, säger Johnny Neldeborn.
Totalt var ett fyrtiotal spelare från klubbens herr- och juniorlag på plats. Johnny Neldeborn räknar med att runt 25 personer drabbades av stölderna.
Föreningen har gjort en separat polisanmälan om händelsen, dessutom har det kommit in en rad anmälningar från utsatta. Bland annat har en man i 18-årsåldern uppgett att han blivit av med mobil, kläder och värdesaker till ett sammanlagt värde av 39 000 kronor.
– Vi har lyckligtvis varit förskonade från stölder tidigare, men det är ett ganska vanligt förekommande fenomen på idrottsplatser. För ett år sedan var det mycket som hände, både i Malmö och Höllviken, säger Johnny Neldeborn.
Förra våren blev ett trettiotal fotbollsspelare bestulna på Höllvikens IP. Under en seniormatch mellan BK Höllviken och Rydsgårds AIF bröt sig tjuvar in i omklädningsrummen och stal kläder, kontanter och smycken för mer än hundra tusen kronor.
Kort dessförinnan drabbades Skanör-Falsterbo IF av ett liknande inbrott. Den gången lokaliserades tjuven via en av de stulna mobilerna till en parkeringsplats i Arlöv, och greps på plats i en bil som var full med misstänkt stöldgods.
Kommer ni vidta några särskilda åtgärder efter det här?
– Det är kommunens lokaler, men det är klart att vi får tänka om när det gäller våra rutiner kring träningarna, säger Johnny Neldeborn.
Under de senaste veckorna har det också kommit in flera anmälningar om bilinbrott utanför Vellinge ridcenter, som ligger utanför Vellinge tätort. Där har tjuvarna krossat rutor för att komma åt värdesaker som lämnats i fordonen.
– Vi har haft de här problemen förr också, men det är ett par år sedan sist nu. Det kommer och går litegrann, säger Jonas Holmberg, verksamhetschef.
Han menar att det generellt är svårt att komma åt brottsligheten.
– Det känns som om det är några som drar runt till olika platser, och återkommer hit med jämna mellanrum. Det vi gör är att uppmana alla kunder och elever att inte lämna några värdesaker i bilarna.
Gå till toppen