Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundabolag tar in 20 miljoner i nytt kapital

Lundabaserade Dlaboratory tar in sammanlagt 20 miljoner kronor från nya och befintliga aktieägare. Pengarna ska användas till att växla upp verksamheten i framför allt Norden, och nu siktar bolaget på börsen.

Dlaboratory utvecklar mjuk- och hårdvara för smarta elnät, vilket möjliggör bland annat förebyggande felavhjälpning och snabbare identifiering av fel. Lundaföretagets utrustning gör det helt enkelt lättare att förutse och undvika strömavbrott.
Nu tar bolaget in 20 miljoner kronor, varav 14 miljoner kommer från nya investerare. Samtidigt har en grupp befintliga aktieägare nyttjat teckningsoptioner vilket tillför Dlaboratory ytterligare sex miljoner kronor.
Bland de nya investerarna finns ett investerarnätverk under ledning av Alted AB i Stockholm, samt Softhouse Invest i Malmö.
Med kapitaltillskottet ska bolaget öka expansionstakten i primärt i Norge och Finland, men också utveckla olika pilotprojekt i Storbritannien och Indonesien.
Mats Didriksson är vd för Dlaboratory.Bild: Pressbild
– Det är väldigt roligt att vi har attraherat starka investerare som inte bara bistår oss med kapital utan även med kunskaper nödvändiga för vår fortsatta expansion. Vi är ödmjuka inför den starka efterfrågan, men också angelägna om att kunna göra större insatser hemma och internationellt, säger Mats Didriksson, vd för Dlaboratory som grundades 2015 av bröderna Fredrik och Magnus Akke.
Den fortsatta expansionsplanen innebär också att bolaget siktar på att genomföra en börsintroduktion nästa år.
– Det här är ett kvitto på att vår väg, digitalisering av elnätet, verkligen är vägen framåt för att bygga ett leveranssäkert och hållbart samhälle, säger Mats Didriksson.
Gå till toppen