Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olssons målshow tog HK Malmö upp i topp

HK Malmös Hampus Olsson hade målshow när HK Malmö besegrade OV Helsingborg, 28-25 (11-11), efter visst besvär.
– Vi var bra när det skulle avgöras och det är skönt att vi inte förlorar sådana här matcher, tyckte han.

HK Malmös Hampus Olsson svarade för tolv mål mot Helsingborg.Bild: AVDO BILKANOVIC
Efter prestigesegern mot Kristianstad i torsdags var OV Helsingborg nära att sätta käppar i hjulet för HK Malmö.
– Det hade varit surt att förlora idag efter att vi vann mot Kristianstad senast. Då hade den segern inte varit värd lika mycket om vi hade kastat bort den här matchen, tyckte HK Malmös skyttekung Hampus Olsson som hade uppvisning för egen del.
Högersexan svarade för tolv mål och fem assist när HK Malmö vann med 28-25 (11-11) i en match som var jämn enda in i slutminuterna.
Det var mindre än tre och en halv minut kvar när Hampus Olsson bröt en passning och kunde kontra in 26-23 i öppet mål för hemmalaget. Där och då kunde HK Malmö skrika ut ett segerjubel och OV Helsingborg sjönk ihop som ett besegrat lag.
Halvlekarna präglades av att lagen turades om att ha ledningen med ett till två mål innan HK Malmö kunde göra det slutliga rycket.
– Det är en svår match att ha efter en match mot Kristianstad som kräver en urladdning av oss. Det blev en lättnad efter Kristianstadsegern och så kommer man till en match där vi är favoriter till tusen och alla räknar med att den bara ska städas av, tyckte Hampus Olsson som var segerorganisatör och serieledare efter matchen.
HK Malmötränaren Stian Tönnesen var nöjd med poängen och att laget hade stark tro på det egna i avgörandets stund.
– Då tycker jag att vi visade att vi tagit ett steg ytterligare i vår utveckling.
HK Malmös niometersskytte var blekt på måndagkvällen. Bara Anton Blickhammar fick lite utdelning på sina skott. Pålitlige Magnus Persson blev mållös liksom Fredrik Lindahl.
Kassem Awad kom inte till spel och i försvarsspelet lämnade han en lucka som blev svår att fylla.
Gå till toppen