Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bekräftat: Tränaren lämnar Malmö Redhawks

Tränaren Peter Andersson lämnar Malmö Redhawks efter nuvarande säsong. Klubben hoppas dock inte att det ska påverka slutspelsjakten.
– Vi vet att Peter brinner för det här, säger vd:n och sportchefen Patrick Sylvegård.

200104 Malmö Redhawks tränare Peter Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Örebro den 4 januari 2020 i Malmö.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92425Bild: PETTER ARVIDSON
Uppgifterna har florerat en tid – och nu kommer bekräftelsen från Malmö Redhawks.
Peter Andersson lämnar klubben efter denna säsong. Tränarens kontrakt som var skrivit till säsongen 2021/22 förkortas därmed med två år.
"Successivt har det vuxit fram ett gemensamt beslut hos klubben och Peter att gå skilda vägar efter säsongens slut för att på så sätt skapa ny energi för båda parter.", skriver Malmö Redhawks i ett pressmeddelande.
Malmö Redhawks hoppas inte situationen ska försämra lagets chanser att nå slutspel.
– Vi går nu in i den avgörande och roligaste delen av säsongen. Vi vet att Peter brinner för det här och vi kommer göra allt för att vi ska få en så bra avslutning tillsammans som möjligt, säger Patrik Sylvegård.
Peter Andersson tog över huvudansvaret i Malmö Redhawks inför säsongen 2016/17. Under hans ledning har klubben nått slutspel under tre år i rad – först två semifinaler och sen en kvartsfinal.
Malmö Redhawks ligger för närvarande nia i SHL.
Gå till toppen