Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fransson: ”Mer död än levande”

OS-bronsbrottaren Jenny Fransson kommenterar nu själv att hon testat positivt för dopning. ”Just nu känner jag mig mer död än levande”, skriver hon på Instagram.

"Just nu känner jag mig mer död än levande", skriver Jenny Fransson på Instagram. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
OS-bronsmedaljören från Rio 2016 lämnade ett positivt dopningsprov den 9 januari. I slutet av förra veckan fick Fransson ett brev från Riksidrottsförbundet som förklarade att A-provet visade spår av den anabola steroiden metyltestosteron.
Själv hävdar hon att hon inte har någon aning om hur hon fått i sig substansen.
En dag efter att nyheten briserade kommenterar brottaren det som hänt på Instagram.
”I torsdags föll hela mitt liv samman. Allt jag kämpat för och allt jag står för. Vem jag är och vem jag vill bli”, skriver Fransson och fortsätter:
”Något som jag aldrig ens tänkt ska kunna hända mig har nu hänt och just nu känner jag mig mer död än levande. Men jag försöker ta en dag i taget och inte glömma vem jag är och vad jag är värd...”
Fransson tror att hon har blivit utsatt för sabotage.
– Det är det enda jag kan tänka mig, för jag vet vad jag stoppar i min mun. Men vem skulle vilja göra det mot mig, det är läskigt att tänka på, säger hon till Radiosporten.
– Jag önskar nästan att jag haft ett kosttillskott som jag kunde ta fram och analysera.
Hon berättar för Radiosporten att den senaste gången som hon dopningstestats, före den 9 januari, var under VM i september.
– Så jag har inget prov jag kan visa upp att jag varit ren, säger hon.
Fransson är avstängd under utredningen och har tagits ur den svenska OS-truppen i väntan på att B-provet ska analyseras. Därmed stryks hon även helt från EM i Rom nästa vecka.
Sportchefen och pressansvarige Zakarias Tallroth säger till TT att brottningsförbundet tar dopningstestet på ”största allvar” och att de har ”satt in alla resurser de har”.
– Vi förstår allvaret. Vi jobbar alltid proaktivt mot dopning och vi tar detta på största allvar. Det är också utgångspunkten, säger han.
– Just nu försöker vi bara göra det bäst för Jenny, av den här situationen. Hon genomgår en tuff prövning i livet.
Fakta

Jenny Fransson

Född: 18 juli 1987 i Karlstad (32 år).

Bor: Helsingborg.

Klubb: Gällivare SK.

Medaljer, OS: Brons i 69 kg i Brasilien 2016. VM: Guld i 72 kg i Kanada 2012, silver i 68 kg i Kazakstan 2019. EM: Guld i 72 kg i Ryssland, brons i 68 kg Ungern 2019, brons i 72 kg i Finland 2008.

Gå till toppen