Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lesotholedares fru anklagas för mord

Polisen i den lilla afrikanska bergsnationen Lesotho anklagar premiärministerns fru Maesaiah Thabane för inblandning i ett mord 2017 på makens exfru.

Enligt polisen överlämnade 42-åriga Maesaiah Thabane sig själv till myndigheten efter att hon tidigare hållit sig undan.
– Hon har blivit delgiven misstanke om mord tillsammans med ytterligare åtta andra personer som befinner sig i Lesotho och i Sydafrika, säger biträdande polischef Paseka Mokete och tillägger att utredningen ”avslutats på ett tillfredsställande sätt”.
Maesaiah Thabane kommer under onsdagen att formellt bli anklagad av en motsvarighet till häktningsdomstol.
Den tidigare hustrun till Lesothos premiärminister Thomas Thabane – Lipolelo Thabane – blev i juni 2017 överfallen och ihjälskjuten av okända gärningsmän i utkanten av huvudstaden Maseru. Mordet ägde rum några dagar före hennes exmakes installation som premiärminister.
Det tidigare paret uppges ha varit involverande i en uppslitande och smutsig skilsmässoförhandling.
Förra månaden meddelade Thomas Thabane att han på grund av utredningen skulle lämna sin post, men han angav inte när han skulle avgå.
Hittills har han inte lämnat sin post.
Gå till toppen