Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ryska friidrottsförbundets styrelse avgår

Rysslands idrottsminister Oleg Matijtsin vill se en lösning på dopningskrisen i landet, därför avgår hela friidrottsförbundets styrelse. Arkivbild.Bild: Alexander Zemlianichenko/AP/TT
Hela styrelsen för det ryska friidrottsförbundet har avgått och lämnat över makten till en arbetsgrupp som lyder under den ryska olympiska kommittén. Detta eftersom förbundet har misslyckats med att bli återinsläppt i Internationella friidrottsförbundets värme på grund av den stora dopningsskandalen som skakat landet i flera år.
– Den här dopningsskandalen, som hållit på bland ryska friidrottare i över fem års tid, har pågått för länge nu, säger den ryske idrottsministern Oleg Matijtsin.
Arbetsgruppen som tagit över består av ryska idrottare och personal från den ryska antidopningsbyrån.
Det ryska friidrottsförbundet, och dess aktiva, har varit avstängt från att delta i internationella tävlingar sedan 2015. Vissa ryska friidrottare har dock fått tävla under neutral flagg.
Gå till toppen