Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

USA-börser klättrar på minskad virusoro

Börserna i New York lyfte rejält av minskad oro över coronavirusets effekter på världsekonomin. Elbilstillverkaren Teslas osannolika börsrally fortsatte.

Kurserna klättrade rejält på New York-börsen på tisdagen. Arkivbild.Bild: Richard Drew/AP/TT
För att lugna marknaden har Kinas centralbank under måndagen och tisdagen gått in med likviditetsstöd på marknaden på 1 700 miljarder yuan. Åtgärderna har bättrat på börshumöret rejält, liksom positiva rapporter på tisdagen om ökad orderingång för USA:s industri i december.
Teknikaktier ledde uppgången. Apple ökade 3,0 procent och Microsoft steg 3,3 procent. Googles moderbolag Alphabet backade däremot med 2,8 procent efter måndagens kvartalsrapport.
Elbilstillverkaren Teslas sensationella uppgång fortsatte. På måndagen steg Teslaaktien nästan 20 procent och på tisdagen byggdes uppgången på med ytterligare 13,7 procent.
Modekedjan Ralph Lauren rusade 9,7 procent sedan rapporten överträffat marknadens förväntningar.
Streamingtjänsten Spotify steg med 5,7 procent inför sin rapport på onsdagen.
Dow Jones industriindex ökade 1,4 procent, Nasdaqs kompositindex gick upp 2,1 procent och S&P 500 steg 1,5 procent. För Nasdaq var det ny rekordnivå och för S&P och Dow Jones den största procentuella uppgången på nästan ett halvår.
Gå till toppen