Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Även slutet på Knutbyrättegång stängt

Illustration från huvudförhandlingens första dag. Arkivbild.Bild: Ingela Landström/TT
Även slutanförandena i rättegången mot tre tidigare pastorer i Knutbyförsamlingen kommer att hållas bakom stängda dörrar, skriver Uppsala tingsrätt i ett pressmeddelande.
Huvudförhandlingen har till största delen varit stängd för allmänheten, för att inte de sekretessbelagda identiteterna på tre personer i målet skulle råka röjas. Tanken var dock att slutanförandena, alltså delen där åklagare och advokat argumenterar för sin sak, skulle vara offentliga. Men nu har tingsrätten beslutat att också de ska vara stängda, efter en begäran om detta.
Åsa Waldau, mest känd som ”Kristi brud”, har åtalats för flera fall av misshandel av andra församlingsmedlemmar. Peter Gembäck har åtalats för misshandel och olaga tvång. En tredje tidigare pastor har åtalats för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.
Gå till toppen