Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En anhållen för medhjälp till mordet på Professorsgatan

25-åringen sköts ihjäl på en trottoar på Professorsgatan i december. Nu har en man 20-årsåldern anhållits misstänkt för medhjälp till mordet. Två personer sitter sedan tidigare häktade.

I början av december mördades en 25-årig man på Professorsgatan. Nu har en person anhållits misstänkt för medhjälp till mord.Bild: Patrick Persson
Det var i början av december, strax innan klockan halv åtta på kvällen, som polisen fick flera larmsamtal om skottlossning på Professorsgatan på Hermodsdal. På gatan hittades en 25-årig man med skottskador. Han avled på sjukhus. Offret var välkänt i kriminella sammanhang.
Under tisdagen anhölls en man i 20-årsåldern för medhjälp till mord.
– Det skedde helt odramatiskt. Han var kallad till förhör med sin advokat. Det är en person som förekommit i utredningen tidigare, säger kammaråklagare Tomas Olvmyr.
Två personer sitter redan häktade i utredningen. En är misstänkt för själva mordet, en är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt skyddande av brottsling.
Gå till toppen