Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Burakovskys stora show – gjorde fyra poäng vid storseger

André Burakovsky gjorde ett mål och noterades för tre assist när hans Colorado utklassade Buffalo i NHL-ishockeyn. Buffalos Jonas Johansson gjorde NHL-debut, men omständigheterna hade kunnat vara roligare.

André Burakovsky stod för fyra poäng för första gången under NHL-karriären.Bild: Jeffrey T. Barnes/AP/TT
Fyra poäng fick André Burakovsky med sig från 6–1-matchen mot Buffalo. Så många poäng har svensken inte gjort tidigare i en NHL-match.
– Jag vet inte. Mina kedjekamrater gjorde mål när jag passade dem, det var bara så. Nej då, jag tycker att vi spelade en rätt bra match. Min kedja hade många bra chanser och det är så vi måste fortsätta att spela, säger Burakovsky i en intervju med klubben efter matchen.
Burakovsky ger beröm till anfallskollegorna, Valerij Nitjusjkin och Nazem Kadri.
– I bland klickar det bara. ”Valy” gör ett fantastiskt jobb, sliter hårt och vinner mycket puck. Det är svårt att ta pucken från honom. Och ”Naz” gör ett otroligt jobb och hittar öppna ytor och passningar och så där, säger Burakovsky.
Burakovskys mål i första perioden var vackert att beskåda. 24-åringen fick mycket yta, och snärtade upp pucken i krysset med ett handledsskott.
– Jag jobbar extra på handledsskottet. Jag har en mjukare klubba för att få i väg den snabbt, och det har lönat sig, säger Burakovsky till klubben.
På sina första 48 matcher har 24-åringen gjort fler än ett poäng i tolv matcher. Det är bara tio andra spelare som gjort fler i Colorados och Quebecs historia.
Att Malmösonen verkar ha funnit sig till rätta i Colorado finns det mer siffror som pekar på. Med 39 poäng är årets säsong redan hans hittills bästa, eftersom han nu tangerat sina bästa resultat både på målsidan (17, lika som säsongen 2015–2016) och på assistsidan 23 (som säsongen 2016–2017).
Efter ungefär halva matchen och fem insläppta mål fick Carter Hutton lämna Buffalokassen, och Jonas Johansson fick göra NHL-debut. 24-åringen fick dock en trist start, och släppte in det första skottet som slungades emot honom. Sedan tog han sig dock samman, och Johansson, som tidigare spelade för Brynäs och Almtuna, stoppade övriga 13 skott.
Johansson kallades upp från AHL i slutet av januari sedan Linus Ullmark skadat sig och fick hjälpas av rinken under en match mot Ottawa. Ullmark blir borta ytterligare några veckor. Buffalo tyngs också över att backstjärnan Rasmus Dahlin är skadad, liksom Johan Larsson.
Buffalos tränare Ralph Krueger konstaterar att matchen innehöll oacceptabla individuella misstag, att man övergav spelidén och att Colorado samtidigt var obarmhärtiga i sin effektivitet.
– Det här är den överlägset största besvikelsen på hemmaplan den här säsongen, säger han.
Läs också ”Trodde allting skulle serveras på ett silverfat”
Läs också Se när Burakovsky lurar barndomskompisen i NHL
Läs också Så här mycket tjänar Malmökillarna i NHL
Läs också Bästa vänner och NHL-proffs: ”Det är glamour”
Gå till toppen