Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kraftig brand på gård i Vismarlöv – hus brann ner till grunden

Ett kraftig brand utbröt under onsdagskvällen på en gård på Eksholmsvägen i Vismarlöv. Ett femtontal brandbilar var på plats och lyckades förhindra att branden spred sig till ett bageri och ett intilliggande kafé, men bostadshuset gick inte att rädda.

Bild: Foto: Patrick Persson
– Det är en utvecklad brand vid ett kafé, sa Mattias Sköld, inre befäl på Räddningstjänsten Syd vid 19-tiden.
Enligt polisen ska branden ha börjat inne i bostadsdelen intill bageriet och samtliga personer uppges vara ute ur byggnaden. Bostadshuset som brann är en u-formad gård och bageriet ligger i anslutning till boningshuset. Kaféet är i en annan byggnad.
Vid midnatt jobbade räddningstjänsten fortfarande på platsen.
– Det är eftersläckningsarbete och bevakningsläge som pågår. Vi kommer att ha personal kvar på plats under hela natten.
Räddningstjänst och polis larmades till adressen vid 19-tiden. Det hade brunnit igenom taket och räddningstjänsten jobbade inledningsvis med att försöka begränsa branden från att sprida sig till andra delar av byggnaden, med hjälp av rökdykare. Man använde sig även av en grävmaskin för att riva taket på delar av boningshuset för att komma åt att släcka bättre.
– Vi försöker hålla en naturlig begränsning inne i byggnaden, men just nu är det mycket oklart om det kommer att fungera, sa Mattias Sköld.
Spridningsrisken var påtaglig, men kunde begränsas till bostadshuset. En del av byggnaden, i den del där bageriet finns, gick att rädda.
– Men tyvärr kommer hela bostadsdelen att brinna ner, säger Mattias Sköld.
Räddningstjänsten river delar av den brinnande byggnaden med hjälp av en grävmaskin.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen