Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugitränaren: ”Kristianstad var typ mellanmjölk”

Lugitränaren Tomas Axnér stod sansat efter derbyt mot Kristianstad - även om det blev förlust.
– Vi gör mycket bra. Kristianstad var som typ mellanmjölk idag. Det som var Kristianstad var endast tröjorna de hade på sig, sa Axnér.
– Man kan klart resonera kring att vi har ett ungt lag. Men vårt unga lag släpper bara in 22 mål, här i Kristianstad. Det är otroligt bra. Vårt försvar och målvaktsspel är starkt och så var Casper fantastisk. Otroligt att han inte blev matchens lirare, menade Axnér.

Lugis tränare Tomas Axnér i samtal med domarna efter matchen.Bild: PETTER ARVIDSON

Han for upp och ner på bänken. Slets mellan hopp och förtvivlan kring domslut. De tekniska felen var många i Lugi och det blev för mycket nerv och slarv för att kunna vinna borta mot ett trots allt så starkt lag.

I nästan vilken match som helst hade Casper Käll varit en matchvinnare. Sju mål och med en fart och kraft - trots sin litenhet - som gång på gång malde ner Kristianstads försvar.
Men anfallsmässigt hade Lugi som helhet inte en bra dag.
– En av de sämre vi gjort den här säsongen. Otroligt med bara åtta mål i första halvlek med så många chanser, menade Tomas Axnér.
Lugis Karl Wallinius dundrar in ett av sina fem mål.Bild: PETTER ARVIDSON
Karl Wallinius visade sin skyttekraft några gånger, och in i det sista fanns chanser att skaffa poäng.
– Jag kommer att ligga sömnlös i natt, sa Wallinius.
– Men med så många tekniska fel kan vi inte vinna.
När Wallinius kvitterat till 20-20 i det skakiga avgörandet hade Lugi även spel sex mot fem utan att få till det.
– Vi har våra chanser, men tar dem inte, sa Wallinius.
Han var även inblandad i dramatik i slutskedet av första halvlek då ett av hans tunga skott tar rakt i huvudet på linjespelaren och lagkaptenen Markus Sjöbrink. Han kom inte ut till spel i andra halvlek.
– Det handlar säkert om en hjärnskakning. Som sagt, det var inte vår dag, sammanfattade Tomas Axnér.
Gå till toppen