Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Reseförbud i Kina drabbar svenska hotell

Svenska hotell har drabbats av avbokningar efter Kinas reseförbud. Arkivbild.Bild: Maja Suslin / TT
Strömmen av turister till svenska hotell har minskat sedan Kina stoppat all försäljning av paketresor, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
– Vi ser att förbudet för researrangörer att arrangera resor slår inte minst mot hotellövernattningar, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden som är Sveriges marknadsföringsbolag utomlands, till radion.
Alla kinesiska paketresor, både inrikes och utrikes, stoppades för snart två veckor sedan för att minska spridningen av det nya coronaviruset. För en del svenska hotell har det lett till omfattande avbokningar.
– Vi förlorar några miljoner per månad nu i Norden, säger Katalin Paldeak, operationellt ansvarig för hotellkedjorna inom Nordic Choice Hotels, till radion.
Kinesiska turister är den största turistgruppen i världen. I Sverige gjorde kineser 386 000 övernattningar förra året, fram till och med november.
Gå till toppen