Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump tar emot Guaidó i Vita huset

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó under ett tal i amerikanska Miami i fredags.Bild: Gaston De Cardenas/AP/TT
Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó är ute på internationell turné för att mobilisera stöd i maktkampen mot den sittande presidenten Nicolás Maduro. En turné som nu kommit till sin kanske allra viktigaste anhalt när USA:s president Donald Trump på onsdagen tar emot Guaidó i Vita huset.
”Jag bär med mig engagemanget och stödet från USA i vår kamp för Venezuelas frihet”, skriver Guaidó på Twitter inför mötet.
Venezuelas opposition har under lång tid stöttats av USA, och Trump erkände omedelbart Guaidó efter att denne utropat sig till interimspresident den 23 januari 2019.
Maduro har emellertid klamrat sig fast vid makten. Vilket fått oppositionsledaren att, trots att han belagts med reseförbud, ge sig ut i världen för att möta allierade.
I januari mötte Guaidó USA:s utrikesminister Mike Pompeo i Colombia. Därefter gick färden vidare till EU och Storbritannien.
Gå till toppen