Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Därför tv-sänds inte sista halvleken i MFF:s träningsmatch

Cmore sänder dagens träningsmatch mellan Malmö FF och Sparta Prag i Marbella. Men bara två tredjedelar av den. På Sparta Prags begäran sänds inte den extra tredje halvleken.
– Vi begärde att få spela 3x45 minuter och för dem var det viktigt av någon anledning att bara den vanliga matchen sändes. Så det var inte läge att vara stentuff i förhandlingen. De 45 minuterna extra är viktiga för oss, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Marcus Antonsson under matchen mot Krasnodar i söndags.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det har märkts denna vecka att träningsmatcher och -läger inte alltid är helt öppna över Europa.
Manchester United och Wolverhampton tränar i Marbella bakom stängda grindar.
Och till slut stängde MFF en träning i onsdags, sedan Wolfsburg skickat hit en videoanalytiker inför lagens möte i Europa League.
Nu har alltså Sparta Prag begärt att den extra halvleken mot Malmö FF inte tv-sänds. Malmö FF bekräftar att man gått med på den begäran (det var Malmöklubben som begärde en extra halvlek).
– Men det har inte att göra på något sätt med att vi vill stänga ner. Vi tycker det är synd att tv-tittarna inte kan se den extra halvleken, men alla på plats är välkomna att se hela. Jag vet inte om det har att göra med något tv-avtal att det var så viktigt för dem, säger Daniel Andersson och lägger till en viktig aspekt.
– Det har varit många turer med de här extralånga matcherna. Först ville inte Cmore sända vår match mot Krasnodar alls, sen ändrade de sig och sände hela. Och kring denna matchen har det kommit från två håll också – jag hade uppfattningen att Cmore inte ville sända den extra halvleken från början.
Daniel Andersson har en egen fundering kring det här med tv från matcher med icke ordinarie speltid också. Att andra aktörer kring fotbollen kan påverka.
– Jag vet ju inte, men det kan vara så att spelbolagen har synpunkter på det här också.
Därmed sänder Cmore matchens första 90 minuter, men Sydsvenskan kommer att liverapportera från alla tre halvlekarna.
Gå till toppen