Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högtryck på bostadsmarknaden

Högre tryck på lägenhetsvisningar. Arkivbild.Bild: Yvonne Åsell/SvD/TT
Det är åter högtryck på bostadsmarknaden, med högre efterfrågan i januari jämfört med december. Det visar Fastighetsbyråns återkommande mäklarbarometer, där 445 av de egna mäklarna runt om i landet fått berätta om läget.
Jämfört med inledningen av fjolåret är trycket betydligt bättre och Fastighetsbyrån har förmedlat tio procent fler affärer jämfört med januari i fjol.
”Vi ser samma trend i hela Sverige och förmodligen kommer det även att avspeglas i prisstatistiken om ett par månader”, skriver Fastighetsbyråns vd Johan Engström i en kommentar.
Det är därmed säljarnas marknad i större utsträckning än senaste åren, enligt Fastighetsbyrån. Allra starkast verkar bostadsmarknaden vara i Malmöregionen, enligt mätningen.
Även efterfrågan på nyproducerade bostäder ökar som en följd av lägre utbud och marknadsanpassade priser, enligt mäklarna.
Gå till toppen