Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kinatillit gav fortsatt plus på Wall Street

USA-börserna fortsatte veckans uppgång på torsdagen, bland annat tack vare positiv arbetsmarknadsstatistik och ökat förtroende för Kinas sätt att hantera coronavirusutbrottet.

USA-börserna fortsatte uppåt. Arkivbild.Bild: Richard Drew
Kineserna har utlovat en halvering av tullarna på vissa amerikanska varor, ett sätt att få investeringsviljan att bestå och dämpa de ekonomiska effekterna av coronavirusets härjningar.
De amerikanska utgifterna för arbetslöshetsunderstöd sjönk under förra veckan till de lägsta på nio månader, något som också gladde marknaden inför den månatliga rapporten om arbetsmarknaden som kommer på fredagen.
Till dagens vinnare hörde Twitter som för första gången redovisade en omsättning över en miljard dollar i kvartalsrapporten. Aktien rusade 15,2 procent.
En annan vinnare var tobaksbolaget Philip Morris som steg 2,9 procent efter ett bra kvartalsresultat.
På den negativa sidan fanns läkemedelsbolaget Becton Dickinson som i sin rapport räknat ned utsikterna för helåret. Aktien dök 11,5 procent.
Dow Jones industriindex ökade 0,3 procent, Nasdaqs kompositindex gick upp 0,7 procent och S&P 500 steg 0,3 procent.
Gå till toppen