Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Supertalangen återvänder till HIF

Alex Timossi under en superettanmatch med HIF våren 2018.Bild: MATHILDA AHLBERG
Den 3 februari kunde Helsingborgs Dagblad avslöja att Alex Timossi var på väg att lånas ut från FC Bayern München till HIF. Under onsdagen skrev både Fotboll Skåne och Allt om HIF att affären var klar.
Och under torsdagsförmiddagen offentliggjorde HIF lånedealen på sin webbplats. 19-årige Timossi lånas in fram till den 30 juni 2020.
– Det känns fantastiskt bra att komma hem och få spela på Olympia igen. Det känns spännande och jag längtar till att få börja träna. Jag tycker att jag mognat i mitt spel och utvecklat alla sidor. Jag hoppas bidra med mål och assist, säger Alex Timossi till HIF:s webbplats.
Tränaren Olof Mellberg säger följande till HIF:s webbplats:
– Det ska bli kul att se Alex på seniornivå igen efter ett par år i ungdomsfotbollen i FC Bayern. Han är en snabb spelare som ger oss alternativ och konkurrens på forwardspositionerna. Det är naturligtvis också roligt att en Helsingborgskille återvänder till HIF.
Alex Timossi kommer från Helsingborg och A-lagsdebuterade för HIF i februari 2017. Samma år blev yttermittfältaren/forwarden utsedd till årets HIF:are. Sommaren 2018 flyttade ungdomslandslagsmannen till Tyskland.
Gå till toppen