Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tessins väg får 800 meter lång cykelbana

Malmö stad satsar på tre mil cykelväg. Nästa vecka drar första delen igång – arbetet med en cykelbana längs Tessins väg.

Nästa vecka börjar arbetet med cykelvägen längs Tessins väg.Bild: Lars Brundin
Det ska bli enklare och tryggare för Malmös cyklister. På måndag börjar arbetet med 800 meter cykelbana längs Tessins väg i västra Malmö. Cykelvägen placeras längs norra sidan av Tessins väg och hela vägen mellan Mariedalsvägen och Fridhemstorget. Arbetet beräknas pågå till slutet av sommaren.
– Utbyggnaden på Tessins väg är en viktig förbindelse för många som pendlar mellan hemmet och arbetsplatsen. På sikt ska det finnas cykelväg hela vägen från Fridhem till Limhamns kalkbrott. Genom att skapa attraktiva hållbara resealternativ ger vi utrymme till fler transportslag än bilen, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden i ett pressmeddelande.
Tessins väg får dessutom farthinder. Detta för att göra det säkrare för gående att korsa vägen.
– Att bygga en cykelbana längs med Tessins väg är en viktig åtgärd för att förbättra mobiliteten för Malmöborna. Jag cyklar själv den här sträckan varje dag – en cykelbana kommer onekligen att göra den här färdvägen både säkrare och snabbare, säger Håkan Linné (L), vice ordförande i tekniska nämnden.
De senaste åren har Malmö stad satsat på att göra det säkrare för stadens cyklister. Det har bland annat byggts uppemot hundra cykelöverfarter – där bilister har väjningsplikt. Den första invigdes i november 2015 på Kungsgatan/Exercisgatan.
Gå till toppen