Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tjuvarna missade Aksels pengar

Datorerna försvann – men tjuvarna missade pengarna. Nu får Aksel tillbaka sina födelsedagspengar efter bilinbrottet i Löddeköpinge.

Mormor och morfars danska födelsedagspeng, 500 kronor, kom fram till slut.Bild: Polisen
Det är polisen i Kävlinge som på Facebook berättar solskenshistorien om hur en liten pojkes födelsedagspengar kom till rätta någon dag efter att familjens bil drabbats av inbrott på Center Syd.
”Vi har haft stora problem med bilinbrott under en längre tid”, skriver Kävlingepolisen på Facebook. Platser där tjuvarna ofta slår till är Center Syd, men även i Lomma och på Burlövs Center varnar de.
”I många av fallen så får den drabbade aldrig tillbaka sina tillhörigheter. Men ibland så har man tur”, skriver polisen.
Det var häromdagen som polisen fick tips om att det låg en massa väskor längs en väg. En patrull åkte dit och hittade namnet Aksel bland sakerna. Därefter kunde man matcha namnet mot en anmälan som gjorts efter ett bilinbrott på Center Syd.
”Även om familjen som blev drabbad inte får tillbaka sina iPads och datorer så kommer lilla Axel få tillbaka sin födelsedagspeng som han fått av sin mormor och morfar. Man får vara glad för det lilla i det tråkiga” skriver polisen och tipsar samtidigt om att alltid själv tömma bilen på stöldbegärliga föremål.
Gå till toppen