Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Varför kan jag inte parkera cykeln vid Blocket?

Bild: Linda Berglund
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Skulle på undersökning på Blocket i Lund häromdagen. Cyklade dit. Döm om min förvåning om att det saknas parkering/cykelställ i närheten. Stor cykelparkering finns men med kodlås, sannolikt till för anställda som kan få kod.
Dåligt av sjukvården att inte skapa förutsättningar för det mest miljövänliga och hälsosammaste transportmedlet.
Cecilia Hellden

Svar:

Tack för din synpunkt. Jag har förståelse för att du vill kunna parkera din cykel så nära entrén som möjligt när du valt detta hälsosamma och miljövänliga alternativ att ta dig till sjukhuset.
Tidigare fanns det cykelställ framför Blockets entré men då entrén blockerades av cyklar som parkerats utanför cykelställen, beslutades det att flytta cykelparkeringen. Detta eftersom vi måste kunna garantera fri väg in till Blockets huvudentré.
Därför finns det inte cykelställ alldeles utanför huvudentrén utan på Lasarettsgatan vid Seminariebyggnaden och på Entrégatan. Under våren kommer vi att utöka antalet cykelställ på Entrégatan ytterligare där portvaktsbyggnaden tidigare har stått.
Xhemile Ramadani Förvaltare Lunds sjukhusområde, Region Skåne
Gå till toppen