Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Virusoro kan stoppa stortävling i Kina

Mängder av idrottsevenemang har ställts in eller skjutits på framtiden på grund av virusutbrottet i Kina. Här är ett till som är i farozonen: Hopptävlingen i Global Champions Tour i Shanghai i början av maj.
– Det är tveksamt om den blir av, säger Peder Fredricson.

Peder Fredricson och All In vann GCT-tävlingen på Stockholms stadion i juni. Arkivbild.Bild: Sören Andersson/TT
Den svenske ryttarstjärnan är en av tourens affischnamn, men han behöver inte ta ställning till om han ska åka eller inte. Tävlingen i Shanghai 8-10 maj stod inte med i Fredricsons kalender när han lade sin plan för 2020. Däremot vet han att det pågår diskussioner om att ställa in.
– Jag har pratat med Jan Tops (nederländaren som grundade touren) om det och det är väl 50-50 om tävlingen blir av, säger Fredricson till TT.
Fredricson viker i huvudsak mars och början av april åt Global Champions Tour. Efter starten i Doha (5-7 mars) väntar en tripp till Nordamerika med tävlingar i Mexico City (26-29) och i Miami Beach (2-4 april).
Fredricson var mycket framgångsrik i GCT förra året – och i lagtävlingen GCL. Med Shanghai Swans vann han superfinalen i Prag i november.
Nyligen bytte han till Valkenswaard United. Alberto Zorzi, Marcus Ehning, Edwina Tops-Alexander, Peder Roberto Previtali och Bertram Allen blir årets lagkamrater.
TT: Är GCT det du satsar mest på i år vid sidan av OS?
– Det är lite blandat. Har man ”signat” för ett lag måste man bidra. Sedan har vi nationshoppningarna som jag vill försöka prioritera. Jag tycker om att tävla för mitt land och det är viktigt för det svenska laget att man är med. Det gäller att hitta en balans och få ett så bra upplägg som möjligt för varje häst och varje tävling. Alla hästägare vill att deras häst ska få största chans och lyckas så bra som möjligt. Men det brukar gå bra om man lägger upp en bra plan, säger Peder Fredricson.
Gå till toppen