Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ericsson fimpar global mobilmässa efter virusutbrott

Ericsson drar sig ur årets upplaga av den världsledande mobilmässan i Barcelona, Mobile World Congress. Anledningen är riskerna på grund av spridningen av coronaviruset. Sony Mobile planerar däremot fortfarande att delta i mässan.

Mobile World Congress i Barcelona.Bild: Jenny Leyman
– Vårt ansvar för våra anställda och kunders hälsa och säkerhet är bolagets högsta prioritet. Med anledning av utbrottet av det nya coronaviruset har Ericsson därför beslutat att dra sig ur Mobile World Congress 2020, eftersom det inte går att garantera hälsa och säkerhet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Ericsson är sedan länge en av de största utställarna på mobilmässan i Barcelona, som varje år lockar tiotusentals besökare från hela världen och i år arrangeras den 24-27 februari.
Trots att arrangören av mässan har gjort olika åtgärder för att minimera riskerna räcker det inte för Ericssons ledning, som efter en riskbedömning beslutat sig för att ställa in sitt deltagande i år.
– Det här har inte varit ett lätt beslut, eftersom vi såg fram emot att få visa upp våra senaste innovationer på Mobile World Congress. Så det är väldigt olyckligt, men vi är övertygade om att det mest ansvarsfulla beslutet är att dra oss ur eventet i år, säger Ericssons koncernchef Börje Ekholm i pressmeddelandet.
En annan tung utställare på mässan är Sony, men från mobilverksamheten i Lund meddelas att planerna på att delta i år än så länge kvarstår.
– För närvarande är vårt beslut att delta. Vi följer utvecklingen noga och följer smittskyddsorganisationernas rekommendationer. Om någon av våra medarbetare inte vill åka kommer vi naturligtvis att respektera det, säger presstalesperson Stefan Olsson.
Gå till toppen