Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCR testar amerikansk mittback

FC Rosengård förväntas testa den amerikanska mittbacken McKenzie Berryhill i lördagens träningsmatch mot danska FC Nordsjälland.

Rosengårds tränare Jonas Eidevall.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Mittbackpositionen är en av de där de svenska mästarna har få alternativ. Tränaren Jonas Eidevall skulle välkomna en förstärkning där.
– Vi har tre renodlade mittbackar i truppen och har ett spelsystem där vi spelar med tre. För mig är det solklart att vi behöver förstärka där, men det är klubben som bestämmer hur vi ska prioritera, säger han diplomatiskt.
Den 26-åriga amerikanskan som är på plats i Malmö kommer närmast från spel med Washington Spirit, men har erfarenhet av spel i Norge med Klepp. Där gjorde hon 22 matcher 2018.
– Hon har gjort två träningar med oss och hon är redo för några minuter på lördag, säger Jonas Eidevall som kommer ha amerikanskan med i träning även kommande vecka.
FC Rosengård möter den danska ligatrean klockan 14 på Malmö IP.
Gå till toppen