Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fsiha senaste i raden av kända dopningsfall

Robel Fsiha är den senaste högprofilerade svenska idrottaren att fastna i en dopningskontroll. Så sent som i måndags meddelades att brottaren Jenny Fransson också lämnat ett positivt prov. En rad svenska idrottare har genom åren misstänkts för eller stängts av för dopning. Här är några av de mest uppmärksammade fallen:

Löparen Linda Haglund fälldes för dopning 1981. Här på presskonferensen när avstängningen tillkännagivits, tillsammans med Friidrottsförbundets dåvarande generalsekreterare Ulf EkelundBild: Bertil Ericson/TT
+ Jenny Fransson: Den meriterade brottaren testades positivt för den anabola steroiden metyltestosteron och missar därmed EM i Rom nästa vecka. Är borttagen från Sveriges OS-trupp fram till att B-provet är analyserat. Fransson förnekar att hon har tagit substansen. Hon tror i stället att hon blivit utsatt för ett sabotage.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen