Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norlander bästa svensk i Pebble Beach

Henrik Norlander. Arkivbild.Bild: Stephen B. Morton/AP/TT
Henrik Norlander är bästa svensk och stod för en klart godkänd insats i första rundan i PGA-tourtävlingen i Pebble Beach i Kalifornien, USA.
Norlander gjorde fyra birdies, och en bogey, och ligger därmed på tre under par och delad 24:e plats efter första rundan. Alex Norén ligger på två under par för en delad 44:e plats, medan David Lingmerth gick runt på par, och ligger långt ned i resultatlistan.
I topp är det kanadensiskt, i form av Nick Taylor. Med totalt 63 slag, åtta under par, har han två slag tillgodo till den amerikanska duon Patrick Cantlay och Chase Seiffert.
I den något ovanligt upplagda tävlingen i Pebble Beach dras den så kallade cutten först efter lördagens tredje runda. Under tävlingen spelar proffsen även bästboll med en amatör. I den tävlingen leder Kevin Streelman i par med NFL-spelaren Larry Fitzgerald. Bland andra deltagare där märks tidigare ishockeyspelaren Wayne Gretzky, skådespelaren Bill Murray och hiphopartisten Macklemore.
Gå till toppen