Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Prekariatet” ger röst åt dem med osäkra anställningar

Runt om i Malmö bor människor som har osäkra anställningar. Kanske jobbar de svart på en restaurang, lägger alla sina besparingar på att starta eget eller kör ut mat på moped till hungriga Malmöbor. Några av dem vill bli framgångsrika och förmögna, andra vill ha nog med husrum åt en katt.
Nu hörs deras röster i Malmö stadsteaters nya pjäs ”Prekariatet”.

Matilde Böcher och Liv Helm känner varandra sedan tidigare och har arbetat ihop, de kom med idén till föreställningen. De träffade Felicia Ohly efter en workshop på Malmö stadsteater och tillsammans har de nu, två år senare, premiär av föreställningen "Prekariatet".Bild: Lars Brundin
Göran blir av med jobbet och startar eget. Eva som arbetar i hemtjänsten för Malmö stad får inte möjlighet till heltid och tar därför ett extrajobb som städare via en gig-app. Morteza får problem med sitt tillfälliga uppehållstillstånd och har samtidigt en anställning som är på väg att löpa ut.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen