Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Segersviten bröts när HK Malmö föll i Ystad

HK Malmö föll i ett tätt derbydrama i Ystad, 28-30 (15-13). Med förlusten försvann både lagets segersvit och serieledningen.
– Vi föll på eget grepp, tyckte HK Malmötränaren Stian Tönnesen.

HK Malmös Kassem Awad och Fredrik Lindahl deppar.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
En svag inledning på den andra halvleken satte stopp för HK Malmös segertåg i Handbollsligan. På halvlekens första tio minuter körde Malmö fast i Ystads IF:s försvarsblock och fick bara utdelning i två mål.
Ystadförsvaret klev upp på Malmös tunga skytte med Filip Berentsen och Viktor Östlund som hade fått bra utdelning under första halvlek och gett laget ledning med 15-13.
– Den första halvleken gjorde vi jättebra och kunde ha lett med ytterligare ett par mål. Men i inledningen på den andra har vi för dåligt tempo, skjuter med för dåligt tempo och då blir det också enkelt för målvakterna, tyckte HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen och menade att hans lag blev för passivt.
Ystads IF gick från underläge med två mål till ledning med fem. Det såg ut som matchen var förlorad för Malmös del, men man lyckades krångla sig tillbaka. När Malmömålvakten Anton Hellberg räddade en straff och Hampus Olsson satt en Malmöstraff i matchens näst sista minut var det bara ett mål som skiljde lagen åt.
– Det sista ska vi ta med oss, men samtidigt måste jag erkänna att vi var inte tillräckligt skarpa, sa Stian Tönnesen och hade sin förklaring till förlusten i det offensiva spelet.
HK Malmö lyckades inte få stopp på YIF:s Alexander Borgstedt i sista anfallet och ge sig själv en kvitteringsmöjlighet. Ystadspelarens 30-28 punkterade matchen och bröt HK Malmös fem matcher långa segersvit.
I offensiven saknades Daniel Ekman som inte kom till spel efter sjukdom. Med spelmotorns frånvaro krympte Malmös anfallsalternativ och Anton Blickhammar fick gå tungt hela matchen.
– Jag tänker inte om eller men. Nu var Daniel Ekman inte med och Anton var jag mycket nöjd med idag, sa Stian Tönnesen.
HK Malmös försvarsrese Kassem Awad var tillbaka efter en kort skadeperiod. Han saknade lagkamraten Daniel Ekman som ett offensivt alternativ på fredagen.
– Blickhammar gjorde det väldigt bra i dag, men de är olika spelartyper och det är en fördel. Daniel är viktig för vårt spel så det är klart att det märktes att han var borta, tyckte han.
Den tidigare HK Malmöspelaren Jim Andersson, som flyttade till Ystad i höstas, fick stå på den segrande sidan och nöjt.
– Det var viktiga poäng för vår del. De behövdes verkligen för vår del, sa YIF-kantspelaren som svarade för fem mål med några betydelsefulla avslut i matchavgörandet.
Läs också ”Det är fortfarande en kamp”
Läs också HK-basen: ”Alla förtjänar en andra chans”
Gå till toppen