Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sveriges största skogsägarförening bildad

Norra skogsägarna och Norrskog har beslutat att gå samman till den nya ekonomiska föreningen Norra skog som blir Sveriges största skogsägarförening. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Under fredagen beslutade två extrastämmor i Norra skogsägarna och Norrskog att gå samman till den nya ekonomiska föreningen Norra skog. Därmed har cirka 28 000 skogsägare slagit sig samman och Sveriges till ytan största skogsägarförening har bildats med en areal som täcker mer än halva Sveriges yta och en omsättning på omkring fyra miljarder kronor, enligt Norra skogsägarnas webbsida.
”Äntligen, nu blir vi en stark faktor som kommer att vara med och sätta spelreglerna på virkesmarknaden. Skogsägarrörelsen har alltid haft som mål att vara prisbildande och nu när vi – 28 000 enskilda skogsföretagare – valt att stå tillsammans blir det svårt att runda oss”, säger Torgny Hardselius, den nyvalde ordföranden för Norra skog, enligt ett pressmeddelande.
Gå till toppen