Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thorsten Flinck kan få tävla i finalen

Thorsten Flinck diskvalificerades från Melodifestivalen eftersom att han befinner sig mitt i en pågående rättsprocess. Men hinner domen falla före finalen kan artisten få komma tillbaka. – Det är ju Thorstens låt, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

Thorsten Flinck blev diskvalificerad från Melodifestivalen, eftersom han befinner sig i en pågående rättsprocess. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Förra söndagen diskvalificerades Thorsten Flinck från Melodifestivalen, eftersom han är misstänkt för olaga hot och ringa skadegörelse. I stället kommer Jan Johansen att ta sig an bidraget ”Miraklernas tid” under lördagskvällen.
Enligt Melodifestivalen får artisterna inte tävla om de befinner sig i en pågående rättsprocess. Det är därför Flinck tvingades lämna kort före deltävlingen.
Men är man redan dömd gäller andra regler.
– Har man fått en dom och tagit emot sitt straff är alla lika inför lagen, det är den hållningen vi har. Så gör vi även när vi fastanställer personal på SVT, säger Anette Helenius.
Åtalet mot Thorsten Flinck kom in till Varberg tingsrätt redan den första december. Än finns inget datum för när rättegången kommer att äga rum, men enligt tingsrätten brukar det dröja ungefär tre till fyra månader efter att stämningsansökan har lämnats in. Det innebär att rättegången kan vara avklarad innan Melodifestivalfinalen äger rum i Friends arena i Stockholm.
TT: Om rättegången är avklarad före finalen, och bidraget går vidare, får Thorsten Flinck komma tillbaka i tävlingen då?
– Det skulle kunna vara så, men vi måste ta ställning till det när det händer. Det förutsätter också att låten går vidare. Vi ser med spänning på lördag vad som händer, sedan får vi prata med skivbolaget också, om vem som ska representera låten. Men det är ju Thorstens låt. Det är Thorsten som sjunger på skivan, och så är det sagt, säger Anette Helenius.
Än har SVT inte kontaktat Thorsten Flinck angående en eventuell comeback i finalen.
– Vi har inte pratat om det så hypotetiskt, säger Anette Helenius, och berättar att SVT inte heller har haft någon kontakt med den diskvalificerade artisten om hans inställning till tävlingen.
– Jag vet bara det som vi har läst i tidningarna, han har sin närmaste kontakt via skivbolaget, säger hon.
Gå till toppen