Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högt uppsatt pakistansk talibanledare dödad

Pakistanska soldater efter en räd mot misstänkta terrorister i den nordvästliga staden Peshawar i fjol. Arkivbild.Bild: Muhammad Sajjad
Den pakistanska talibanrörelsen TTP bekräftar att Sheikh Khalid Haqqani, en av rörelsens viktigaste ledare, har dödats av säkerhetsstyrkor i grannlandet Afghanistan.
”Haqqani omfamnade martyrskap medan han stred mot USA:s slavar”, skriver rörelsen i ett uttalande enligt organisationen Site som övervakar extremism på nätet.
Haqqani satt i TTP:s rådgivande råd och har varit ställföreträdande chef för rörelsen.
Han dödades den 31 januari och även hans nära medarbetare Qari Saifullah Peshawari mötte samma öde i striden. Enligt en högt uppsatt TTP-ledare var de på ”uppdrag” i Afghanistan när de dödades.
Vad uppdraget kan ha rört sig om är oklart, liksom mer exakt var de dödats. Afghanska säkerhetsstyrkor avböjer att kommentera uppgifterna.
Talibanerna rör sig på sina håll i stor utsträckning fritt över gränsen.
Gå till toppen