Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Noël vann när favoriterna körde bort sig

Clément Noël såg till att det blev fransk hemmaseger i Chamonix världscupslalom. André Myhrer blev bäste svensk efter att ha kört upp sig från 14:e till nionde plats i det andra åket.

Clément Noël kunde jubla efter sin hemmaseger i Chamonix.Bild: Gabriele Facciotti/AP/TT
Daniel Yule och Henrik Kristoffersen tog varsin världscupseger vid slalomtävlingarna i österrikiska Kitzbühel och Schladming för ett par veckor sedan.
Men i lördagens tävling i franska Chamonix körde norrmannen Kristoffersen ur i första åket och schweizaren Yule grenslade när han satsade för segern i andra.
I stället blev det den franska hemmaåkaren Clément Noël som vann. 22-årige Noël var 21 hundradelar före 23-årige norrmannen Timon Haugan som tog världscupkarriärens första pallplacering med en andraplats. Jämnårige österrikaren Adrian Pertl fick även han stiga upp på världscuppallen för första gången med sin tredje plats, en ytterligare tiondel bakom Haugan.
Svenske OS-guldmedaljören André Myhrer fick inte alls till det i sitt första åk och låg på 14:e plats, 1,43 efter då ledande Yule, men körde upp sig i andra. Den 37-årige veteranen, som gör sin sista säsong på elitnivå, körde upp sig fem placeringar och slutade nia. Myhrer var 82 hundradelar från pallen och 1,13 bakom segrande Noël.
Tävlingens andre svensk, Kristoffer Jakobsen, körde ur i första åket.
Gå till toppen