Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spännande amerikansk futsalspelare i FCR: ”Jag hoppas få stanna”

Landslagsspelaren Mimmi Larsson kommer att göra nytta i Rosengård den här säsongen men det mest spektakulära namnet mot Nordsjälland var en amerikansk futsalstjärna.
– Två spännande spelare, sa Rosengårds tränare Jonas Eidevall efter 6-0-segern.

Mimmi Larsson chockstartade med två tidiga mål mot Nordsjälland.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
I det tredje danskmötet under säsongsinledningen dröjde det bara en minut innan det blev mål för Mimmi Larsson. Tio minuter senare var även den andra bollen inne i Nordsjällands mål.
– Hennes matchinledning visar den nytta vi kommer att ha av henne, sa Rosengårds tränare Jonas Eidevall efter storsegern 6-0.
Mimmi Larsson avslutade tillsammans med Anna Anvegård på topp. Ett spännande anfallspar. Mimmi Larsson har ökat närvaron på plan från 30 minuter, till 45 minuter och mot Nordsjälland 85 minuter.
– Mimmis djupledsspel tillför saker, helt klart, sa Eidevall.
Det blev som vanligt många byten. Endast Malin Levenstad och Caroline Seger stannade på planen samtliga 90 minuter.
– Allt enligt plan, menade Eidevall.
Ett av bytena var att släppa in amerikanska testspelaren McKenzie Berryhill. Hon fick en halvtimme till vänster i trebackslinjen bredvid centrala Levenstad och visade placeringssäkerhet och bra bollbehandling.
26-åringen som senast spelade i Washington kan kanske vara något för damallsvenskan.
– Det hoppas jag. Annars hade jag inte åkt hit, sa Berryhill.
McKenzie Berryhill.Bild: Privat
Men med bara två träningar och tre dagar i Malmö är det svårt att sia om framtiden.
Mot MFF:s 15-åriga pojklag blir det ett nytt test på onsdag. En speciell match som avgörs i 6x15 minuter.
– Det ska bli spännande. Det är en härlig fotbollsatmosfär här. Det är första gången jag är i Sverige. Vi får se vad som händer.
Jonas Eidevall behöver slussa in fler försvarsspelare i truppen. Berryhill har rutin från norska ligan och har spelat länge på hög nivå i USA. Mest har hon gjort sig känd som en stark futsalspelare i det amerikanska landslaget.
– Det syns i hennes sätt att behandla bollen, men på den här halvtimmen är det omöjligt att säga vad det kan bli av det. Men vi hade inte hämtat hit henne från Phoenix utan att det är ett intressant namn. Vi behöver fler försvarsspelare i truppen, menade Eidevall.
Ytterligare en träningsvecka – minst – blir det för McKenzie Berryhill. Eidevall vill se henne mot Vittsjö också om en vecka på Malmö idrottsplats.
– Två tuffa matcher i nästa vecka. Det danska motståndet har väl inte haft den kvalité som vi tänkt oss.
3-2 mot Bröndby, 5-1 mot Fortuna Hjörring och nu 6-0 mot Nordsjälland. Rosengård visar kraft och styrka när de mest namnkunniga spelarna är på plan.
Efter Mimmi Larssons inledande två mål placerade Sanne Troelsgaard 3-0 från långt håll halvvägs in i första halvlek. Glodis Viggosdottir satte 4-0 på nick fyra minuter efter pausvilan. Anam Imo dundrade in 5-0 två minuter senare och Anna Anvegård fastställde 6-0 i den 77:e minuten.
Gå till toppen