Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svahn sprintvann i Falun: ”Fantastiskt”

Linn Svahns sprintsuccé i världscupen fortsätter. I Falun kom 20-åringens tredje världscupseger på två månader sedan hon spurtat ner ryskan Natalja Neprjajeva och landsmaninnan Jonna Sundling. – Fantastiskt, säger Svahn.

Linn Svahn jublade efter sin seger i Faluns världscupsprint.Bild: Henrik Montgomery/TT
I december tog hon karriärens första världscupseger i den fria sprinten i Davos, Schweiz, och på samma distans i Dresden, Tyskland, i januari kom hennes andra. Under lördagseftermiddagen i Falun kom Linn Svahns tredje världscupseger på två månader, och precis som i Dresden (då Maja Dahlqvist var trea) blev det dubbelt svenskt på pallen.
– Det är fantastiskt. Jag ville verkligen vinna i dag, sade Linn Svahn i Internationella skidförbundets segerintervju i SVT.
På upploppet spurtade Svahn ner landsmaninnan Jonna Sundling, som blev trea, och ryskan Natalja Neprjajeva, tvåa.
Världscupsegern var Svahns första i klassisk stil i karriären. Men Östersundsåkaren, som tillhör det svenska B-landslaget Team Bauhaus och har fått ett stort internationellt seniorgenombrott under vintern, var däremot själv mest nöjd med att vinna inför sin svenska hemmapublik.
– Det är sjukt häftigt, sade Svahn till SVT.
Gå till toppen