Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

UR drar tillbaka Tibetdokumentär

Dokumentärserien "Himalaya – granne med molnen" finns inte längre att se på UR Play sedan kritik har riktats mot att produktionen är beställd av den kinesiska staten och i princip utgör propaganda. Arkivbild.Bild: Mark Schiefelbein/AP/TT
Utbildningsradion (UR) avpublicerar dokumentärserien ”Himalaya – granne med molnen”. Detta efter kritik mot att programmen, som är producerade för CCTV som är Kinas statliga television, samt för CICC som är landets propagandamyndighets egna produktionsbolag, skönmålar läget i Tibet, rapporterar Sveriges Radio.
”Vi har avpublicerat programmet eftersom det har framkommit uppgifter om att det kan finnas bakomliggande intressen i produktionen som inte var uppenbara när programserien köptes in”, skriver Anna Rastner, ansvarig utgivare på UR, i ett mejl till Sveriges Radios Ekot.
Dokumentärserien, som köptes in 2017, visades på Kunskapskanalen i början av året och har fram till avpubliceringen gått att se på UR Play.
Gå till toppen