Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Amerikaner dödade i dåd i Nangarhar

Zalmay Khalilzads arbete kan försvåras av helgens dåd. Arkivbild från Washington.Bild: Jacquelyn Martin/AP/TT
Plötsligt vände sig en man i afghansk uniform mot soldatkollegorna och avlossade sitt automatvapen. Det blodiga dådet krävde minst tre liv, och kan försvåra fredssamtalen mellan USA och Afghanistans talibaner.
”Rapporter tyder på att en individ iförd afghansk uniform öppnade eld mot den kombinerade amerikansk-afghanska styrkan”, meddelar Sonny Leggett, talesperson för USA:s militär i Afghanistan.
Händelsen ägde rum på en bas i Sherzad i provinsen Nangarhar sent i lördags. Två amerikaner och en afghan dödades, men det är oklart om den sistnämnde var gärningsmannen. Ett tiotal andra skadades.
USA:s sändebud Zalmay Khalilzad förhandlar sedan 2018 med den religiösa upprorsrörelsen talibanerna. President Donald Trump har tidigare dödförklarat samtalen efter dåd som talibanerna legat bakom, men i nuläget pågår de av och till i Qatar.
Gå till toppen