Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De vill kamma hem skånsk SM-seger i skolmat

Tre Vellingekockar har som enda skånska lag kvalat till final i årets stora drabbning – SM i skolmat. Men den största utmaningen kämpar de med varje dag i sina egna kök: att höja skolmatens status – och lära sina elever att äta klimatsmart.

"Barnen är både vår största hejaklack – och våra hårdaste kritiker". Kockkollegorna Stefan Ek (Tångvalla), Patrik Larsson (Herrestorp) och Pierre Wallheimer (Södervång) siktar på att vinna SM i skolmat.Bild: Peter Frennesson
Varje dag serveras över en miljon skolmåltider av drygt 15 000 svenska skolkockar. Just nu ligger tre av dem i hårdträning för att ta hem slutstriden i den rikstäckande tävlingen Skolmatsgastro. Den här förmiddagen ska hela menyn testlagas, och matdofterna letar sig före oss genom korridorerna mot köket på Södervångskolan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen