Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Häktad för grov misshandel av pensionär i Lödde

Ett 42-årig Kävlingebo har häktats misstänkt för grov misshandel av en man i 65-årsåldern. Åklagaren ville först rubricera händelsen som mordförsök.

Det var utomhus, i närheten av korset i Löddeköpinge, som konflikten uppstod.Bild: Bengt Arvidson
De båda männen möttes på Malmövägen i Löddeköpinge i onsdags eftermiddag den 5 februari. Bråk uppstod, men åklagaren är förtegen om vad konflikten handlade om och ifall något vapen har använts.
– Det är två för varandra okända personer som hamnat i konflikt. Det slutade med att en av dem fick så allvarliga skador att han behövde sjukhusvård. Jag vill inte säga vad för slags skador det handlar om, säger Anders Stridh, kammaråklagare.
Den misstänkte mannen greps en dryg halvtimme efter incidenten och anhölls på kvällen. Han har sedan dess suttit i arresten i Lund.
Åklagaren begärde på måndagen först att få honom häktad för mordförsök.
– Tingsrätten bedömde att det ej handlade om mordförsök utan grov misshandel. Det finns ingen fara för den skadades liv, säger Anders Stridh.
Istället häktades 42-åringen från Kävlinge misstänkt för grov misshandel. Ärendet flyttades på måndagen även över till brottmålsenheten.
– Nu inväntar vi vissa undersökningar av den skadade. Eventuellt blir det även ytterligare förhör kring händelsen, säger Anders Stridh.
42-åringen nekade till brott vid häktningsförhandlingen.
Gå till toppen