Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höllvikenbo fick nej till personlig nummerplåt – kan verka stötande

En bil märkt BITC4 kommer inte att köra runt i Höllviken. Det kan uppfattas som stötande meddelar Transportstyrelsen som ger avslag till den personliga fordonsskylten.

Förra året ansökte rekordmånga om personlig skylt. 115 fick avslag.Bild: Transportstyrelsen
– Det var självklart att ge avslag till skylten eftersom den kan utläsas Bitch. Skylten får inte verka stötande för andra, säger Thomas Halderot, utredare på Transportstyrelsen.
Förra året var det rekordmånga som ansökte om personlig nummerskylt till sin bil, cirka 4 000 ansökningar kom in.
– Det är en ytterst liten del vi säger nej till. Ofta handlar det om sex, svordomar eller droger. De brukar komma in fredags- och lördagskvällar, säger Thomas Halderot.
Hittills i år har de underkänt 12 personliga skyltar. Förra året underkände de 115.
Fakta

Andra som fått nej av Transportstyrelsen

BOMBEN, ID10T, INSANE, WFT MAN, VODKA, LUC1F3R, FUC Y, ÖLAÖLA, RIP, TRUMP, DEATH, S DADDY, GROGG, LOVE69, HINHÅLE, BEER, PSALM23, EN 75A, SEXY, REDEVIL, SUBBA, FAKKBOI, PISSOFF, TERROR, SUICIDE, SOCFALL, H1TMAN, RÅNBIL, SM0K3R, SUPA, MAFFIAN, PLAYBOY, KÖRFORT, RÅNARE, BILTJUV, CAMPARI, OLAGLIG, STULEN.

Transportstyrelsen kontrollerar alla ansökningar så att de är oförargliga, ibland på flera språk.
– Vi gör alltid en slagning på ansökan, det kan vara svårt att veta vad det står för. Vi har ganska många nya svenskar som vill använda något som anknyter till deras historia som hemstad, by eller en flod. Det är inga problem så länge det inte är upptaget, säger han.
De vanligaste ansökningarna handlar annars om att man vill ha sitt namn, sitt barns namn eller ett företagsnamn på bilens nummerplåt.
– Om det är ett företagsnamn eller märkesnamn så måste man ha deras godkännande innan vi säger ja, säger Tomas Halderot.
Det kostar 6 200 kronor att ha en personlig skylt under tio år. Skylten får ha två till sju siffror eller bokstäver.
Gå till toppen